Oymapinar Dam

Green Lake en Green Canyon zijn twee met elkaar verbonden reservoirs die deel uitmaken van een hydro-elektrische en waterberging regeling aan de rivier de Manavgat, ze worden gebruikt voor recreatieve activiteiten. Het meest opvallende kenmerk van de meren is, zoals hun naam al doet vermoeden, groen water. Maar hier stoppen de gelijkenissen, elk presenteert de bezoeker met een heel ander panorama.

De hoogste van de twee, de Green Canyon Lake, ook wel bekend als de Oymapinar Barajı, werd in 1987 voltooid en is gelegen in een steile ruige vallei met zijn dam gebouwd over het smalste punt. De afsluiting van de rivier creëerde een meer van 4kmlang, gelegen tussen steile en ruige berghellingen.

Na aankomst ziet u de dam, een haarspeld weg brengt u naar het waterpeil en het meer zelf. Er zijn een aantal restaurants in de buurt van de steile kustlijn en een reis op het water in een toeristische motorboot is de moeite waard.

Verscholen in een grote cirkel van groene velden en bossen, vind je het tweede meer, Green Lake. Deze zeer aantrekkelijke plaats is vol inhammen en kleine eilanden. De makkelijkste manier om dit te bezoeken is door gebruik te maken van één van de toeristische boten.

Vanaf de basis van de Green Canyon Dam is het mogelijk voor onafhankelijke reizigers om te rijden naar de minder bezochte kant van Green Lake. In plaats van naar links te draaien om omhoog te gaan in de haarspeldbochten, slaat u gewoon af naar rechts aan de brug, aan de voet van de dam, en volg de weg door middel van aangename landelijke landschappen tot je Green Lake bereikt. Opnieuw zijn er tal van restaurants gevestigd in de landtongen en baaien van het meer.

Alle touroperators organiseren trips naar deze meren, als u er zelf naartoe gaat neemt u de weg langs de waterval naar Manavgat en rijdt u verder door. Ondertussen rijdt u Romeinse bruggen en aquaducten voorbij. Ongeveer 9 kilometer verderop zal je borden op de rechterkant tegenkomen die leiden naar Green Lake.

Om Green Canyon Lake te bereiken, volg je de hoofdweg 7 km en je zal een zeer indrukwekkend oud aquaduct zien aan uw rechterhand, een paar meter verderop is er een tolhuisje waar u 2 lira per auto zal moeten betalen.

Vanaf hier volgt u het "Barajı" tekenen aan de basis van de dam. Sla linksaf bij de rivier, volg de haarspeldbochten en rij door een tunnel. Het meer bevind zich nu voor je. Volg de oever van het meer waar de restaurants en boottochten zich bevinden.