Manavgat

Manavgat is een vrij grote stad in de provincie Antalya en ligt op 3 kilometer van Side. De stad is goed bereikbaar met de dolmus (3 lira per persoon). Manavgat biedt u een gezellig centrum met leuke winkelstraten. Dwars door Manavgat stroomt de Manavgatrivier met vele boten in het zomerseizoen en heerlijke terrassen. Ook heeft Manavgat een aantal populaire trekpleisters welke elk jaar weer druk bezocht worden door toeristen en de lokale bevolking. De moskee met vier minaretten is gratis toegankelijk en heeft een bijzonder interieur.

Manavgat heeft een mooie ligging in een vruchtbare vlakte tussen het indrukwekkende Taurusgebergte in het noorden en de lange kustlijn met de vele stranden in het zuiden. De rivier Manavgat stroomt dwars door de stad. Van oorsprong is het een agrarisch gebied waar in de vlakte aan de voet van het gebergte maïs, katoen en sesamzaad wordt verbouwd. De laatste jaren is, vooral vanwege de aantrekkelijke natuur in de omgeving, het toerisme in opkomst. Ten zuidoosten liggen aan de kust het Sorgun bos, het Titreyengol of Titreyenmeer en het dorp Kizilagac.

Elke maandag en donderdag is er een grote markt of bazaar in het centrum van Manavgat met verse lokale producten zoals kaas en fruit maar ook kleding, sieraden en lederwaren. Een gedeelte van de markt is de kruidenbazaar en deze staat bekend om het grote aanbod van kruiden uit alle windstreken. De naam Manav staat voor kruidenier. De markt wordt druk bezocht en vooral tegen de middag kan het vinden van een parkeerplaats moeilijk zijn.

Manavgat watervallen

De indrukwekkende Manavgat watervallen liggen circa drie kilometer ten noorden van de stad, het zijn geen hoge maar wel brede watervallen. De watervallen zijn bereikbaar met lokale bootjes of met de dolmus (kleine bus). Een kilometer ten noorden liggen de kleinere en rustigere Kucuk Selale watervallen.